Що робити, щоб бути здоровим: рекомендації з харчування, прості й доступні кожному

23:47 21.03.2023

Пробіотики — це живі мікроорганізми, які корисні для здоров’я людини, якщо їх вживати у адекватних кількостях. Тому важливо потурбуватися про кишечну мікробіоту свого організму.

Що робити, щоб бути здоровим: рекомендації з харчування, прості й доступні кожному

Про це ідеться у дописі відомої дієтологині Оксани Скиталінської.

Варто дотримуватися певних рекомендацій, щоб почуватися добре, говорить фахівчиня. 

Серед її рекомендацій:

  •  Харчуйтеся з турботою про бактерії свого кишечника.
  •  Вживайте продукти рослинного походження: овочі, зелень, горіхи, насіння, фрукти, ягоди — це джерела клітковини та пребіотиків, ненасичених жирних кислот.
  •  Жирну рибу та морепродукти — це джерела білка та омега3 жирних кислот.
  •  Особлива увага на присутність пребіотиків — часник, цибуля, пшеничні та вівсяні висівки, спаржа, охолоджена варена або печена картопля, зелений банан.
  •  Пробіотики: кефір, йогурт з біфідобактеріями, квашену капусту — вони збільшують різноманітність мікрофлори.
  • Звертайте увагу не лише на склд їжі, але на кіслькість та частоту прийому: не переїдайте, уникайте напівфабрикатних снеків, не їжте на ніч.
  •  Щодня багато рухайтеся: це позитивно впливає на бактеріальний склад.
  •  Уникайте або зменшуйте негативний вплив стресу: хронічний стрес знищує корисну мікробіоту, яка захищає нас від багатьох хвороб.

 Відомо, коли можна відмовитись від вручення повістки: пояснення юриста.

Великий Київ у Google News

підписатися