Про це ідеться у дописі відомої дієтологині Оксани Скиталінської.
Варто дотримуватися певних рекомендацій, щоб почуватися добре, говорить фахівчиня.
Серед її рекомендацій:
- Харчуйтеся з турботою про бактерії свого кишечника.
- Вживайте продукти рослинного походження: овочі, зелень, горіхи, насіння, фрукти, ягоди — це джерела клітковини та пребіотиків, ненасичених жирних кислот.
- Жирну рибу та морепродукти — це джерела білка та омега3 жирних кислот.
- Особлива увага на присутність пребіотиків — часник, цибуля, пшеничні та вівсяні висівки, спаржа, охолоджена варена або печена картопля, зелений банан.
- Пробіотики: кефір, йогурт з біфідобактеріями, квашену капусту — вони збільшують різноманітність мікрофлори.
- Звертайте увагу не лише на склд їжі, але на кіслькість та частоту прийому: не переїдайте, уникайте напівфабрикатних снеків, не їжте на ніч.
- Щодня багато рухайтеся: це позитивно впливає на бактеріальний склад.
- Уникайте або зменшуйте негативний вплив стресу: хронічний стрес знищує корисну мікробіоту, яка захищає нас від багатьох хвороб.
Відомо, коли можна відмовитись від вручення повістки: пояснення юриста.