Мова йде про американського кухаря Ноа Сімса, родом зі штату Джорджія.
Коли почалося повномасштабне російське вторгнення, 36-річний чоловік зрозумів, що люди з-за кордону мають робити більше для України. Тому вирішив їхати до Польщі. Тамтешнім знайомим розіслав відеоповідомлення — що він може робити й чим буде корисним. У березні 2022-го зі своїм 72-річним батьком прилетів у Ряшів. Спершу готували в готелі для переселенців, а у квітні Ноа приєднався до World Central Kitchen.
Під керівництвом українських шефів навчився варити борщ й нині готує страву для жителів Бородянки на Київщині. Життя в місто повернулося, однак більшість городян втратили роботу й дім. Вони вдячні за допомогу волонтерів.
«Мене батьки так виховали: якщо є кривдник, ти до нього підходиш і розбиваєш носа. Не можна дозволяти комусь знущатися з інших. Цінності нашої команди тримаються на повазі та довірі. Якщо хтось буде говорити до моїх людей щось погане — я вийду з фургона», — каже чоловік прибиває долонею жука, який пробрався на похідну кухню.
Чорні фургони волонтерів стоять на площі Шевченка. Там щочетверга працює місцевий базар.
Люди приходять з контейнерами, просять по п’ять порцій — на всю родину.
До слова, ПРООН в Ірпені допомагає демонтувати зруйновані будинки та переробляти будівельні відходи.