Угорський штрудель ретеш з маком

Короткий опис

Випічка з тонким тістом сподобається тим, хто намагається їсти менше пиріжків і тортів.

Приготування50
Порції4
СкладністьСередньо

Опис рецепту

Особливість пирога - велика кількість макової начинки з соком та лимоном.

Інгредієнти

Рецепт покроково

  1. Всипати в миску борошно, додати яйце, теплу воду, сіль, оцет. Розмішати. Влити розтоплене масло.

  2. Замісити тісто. Розділити на 2-і частини. Змастити маслом з усіх боків кожну частину тіста, загорнути в харчову плівку та відкласти в тепло на 30-45 хв.

  3. Натерти мак. додати в нього 2 столові ложки витиснутого лимона, Далі всипати в мак цукор, цукати, ваніль і воду. Варити на невеликому вогні хвилин 10 поки рідина не випарується.

  4. Взбити до густої піни 1 білок яйця. Додати до маку.

  5. Добре перемішати мак. Розкачати тісто, Помастити його розтопленим маслом та викласти начинку.

  6. Зліпити штрудлі та випікати 35 хвилин при 180 градусів.

  7. Готові штрудлі присипати цукровою пудрою та з'їсти.