Короткий опис
Основою торту є шоколадний бісквіт на молоці. Рецепт пропонує сайт "Смачненьке".
Опис рецепту
Для приготування вам знадобляться інгредієнти для випічки, а також кілька видів желе і трохи желатину. Також можна замість желатину використосвувати агар-агар, а замість готового желе в порошку - фрукти, водночас, цукор не кидати.
Інгредієнти
Рецепт покроково
Змішайте борошно, крохмаль, какао та розпушувач. Збийте до пишної пінки яйця з цукром з додаванням ванілі та солі на кінчику ножа. Додайте олію та молоко та змішайте. Поступово введіть суху суміш до взбитих білків. Перелийте тісто у форму. Можна застосувати деко розміром 27 на 27 см. Випікайте 30 хвилин при 160 градусів тепла. Коли у тісто буде легко заходити шпажка, заберіть з духовки та трохи вистудіть, розріжте корж на 2 частини.


Зваріть желе та розлийте в окремі посудини. Коли вистигне - наріжте кубиками. Окремо для приготування білого крему змішайте 200 мл холодної води з желатином та залиште на 10 хвилин. Коли суміш дещо набухне, розтопіть желатин у мікрохвильовці або на паровій бані. Змішайте сметану або йогурт зі згущенкою або цукром. Додайте ваніль. Змішайте з теплим желатином та вилийте суміш на корж в посудині, яка має замкнені краї. Далі залиште на столі вистигати. Коли рідина буде кімнатної температури вкиньте нарізані кубики кольорового желе, перемішайте. Покладіть зверху другий корж торта і помістіть в холодильник. Вживайте з чаєм або кавою.



