Короткий опис
Пропонуємо рецепт шакшуки - яєшні, яка готується на томатах та перцях, приправлена спеціями. Походження цієї страви приписують жителям Мароко, однак існує думка, що першими її почали готувати в африканському Тунісі. Також називаєть походження Турції, Ізраїлю або Ємену. Рецепт пропонує Shuba.
Опис рецепту
Класичні рецепти шакшуки містять цибулю та часник, а також паприку. Страва багата на вітаміни С та К, калій, фолієву кислоту.
Інгредієнти
Рецепт покроково
Наріжте дрібно цибулю, часник та перець. Нагрійте на сковорідці олію, додайте туди овочі та тушкуйте кілька хвилин.
Додайте зіру, паприку, чорний перець Перемішайте.
Додайте томатне пюре і перемішуйте під час приготування. Додайте подрібнені помідори.
Закип'ятіть та тушкуйте впродовж 10 хвилин.
Зробіть ложкою 4 лунки та розбийте в них по яйцю. Накрийте сковорідку кришкою та готуйте 5-7 хвилин. За цей час яйця прихопляться, але залишатимуться м'якими.
Присипте страву петрушкою та подавайте з хрумким хлібом. Можна додавати до страви сир фета або м'ясний фарш.