Короткий опис
Ця страва - справжній витвір мистецтва та вимагатиме трохи творчості. Однак вона варта того.
Опис рецепту
Така випічка стане окрасою для вашого столу та здивує гостей.
Інгредієнти
Рецепт покроково
Розрізаємо товсте філе лосося таким чином, щоб надріз був посередині. Наповнюємо начинкою з суміші крем-сиру та кропу. Викладаємо на харчову плівку квасець та кладемо зверху рибу таким чином, щоб на краях залишалося достатньо зелені.
Вкриваємо рибу шаром крем-сиру та закручуємо в рулет зелень та начинений лосось.
Викладаємо інгредієнти на шар тіста.
Загортаємо тісто у рулет. З другого листка тіста виробляємо деталі, які будуть прикрашати наш пиріг - рибу: робимо прямокутної форми деталь із надрізами, як у новорічних сніжинках - коли чергуються надрізи посередині та на краях; додатково вирізаємо коло, яку буде оком риби, а також трикутну деталь, схожу на хвіст; до них - окремо два плавці.
Викладаємо деталі на нашу рибу. Найдовшою загортаємо основне тісто.
Акуратно обгортаємо та виробляємо голову пирога-риби.
Не забуваємо залишити отвір, який нагадує рот риби та декоруємо хвіст.
Якщо деталі видно не надто виразно, додаємо їхні контури за допомогою ножа. Мастимо рибу збитими яйцями та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Готову рибу декоруємо та подаємо на стіл. Аби скоринка була не надто твердою, можна одразу після випікання накрити пиріг-рибу рушником на 30 хвилин.