Пляцок з маком “Мамині чорнобривці”

Короткий опис

Пляцок "Мамині чорнобривці" на заході України називають весільним десертом. Проте є господині, які готують його на великі свята, як от на Великдень. Рецепт пропонує "Смачненьке".

Приготування180
Порції12
СкладністьСкладно

Опис рецепту

Тісто випікається одним коржем та розрізається на частини. Однак начинка готується різноманітна. Вона і створює особливий смак пляцка.

Інгредієнти

Рецепт покроково

  1. Почнемо приготування з випікання тіста. Беремо 170 г масла, трохи розтопленого в теплі, однак не рідкого. Збиваємо його до густої суміші, щоб стало пластичним та збільшилось у об'ємах. Додаємо 4 жовтки та продовжуємо збивати 20 сек. Додаємо поступово 65 г цукрової пудри та далі збиваємо. В окремому посуді змішаємо 240 г борошна та 1,5 ч.л розпушувача. Висипаємо в посуд зі збитими жовтками, пудрою та маслом. Перемішуємо та не місимо сильно тісто. Ділимо тісто на 2 частини. До однієї з них додаємо 1/3 ч. л куркуми та до другої - 15 г какао. Шоколадне тісто ставимо у холодильник, а світле випікаємо.

  2. Готуємо макову начинку. Для цього змішуємо 200 г маку, 20 г манки, додаємо 250 г води та проварюємо 2 хвилини. Після цього, коли мак вбере в себе воду, додаємо 50 г масла, даємо йому розтопитися. Сюди ж вбиваємо 2 яйця, 70 г цукру та збиваємо до світлої піни. Спочатку маса буде рідкою, тому відкладаємо її на деякий час.

  3. Готуємо кокосову масу. 4 білки збиваємо до густої піни. Додаємо поступово 130 г цукру та продовжуємо збивати. Туди кидаємо 20 г кукурудзяного крохмалю та 130 г кокосової стружки. Перемішуємо на повільних обертах міксера та відставляємо.

  4. Готуємо шар з персиками. Берем 550 г консервованих персиків відділених від рідини. Сироп відкладаємо для наступного етапу приготування. Кидаємо в персики 15 г ванільного пудингу або стільки ж кукурудзяного крохмалю. Збиваємо блендером до пюре. Можна додати ще 35 г цукру. Маса має бути рідкою. Далі викладаємо шарами масу.

  5. Спочатку викладаємо макову масу і розрівнюємо, Далі кладемо поверх кокосову масу, намагаючись не змішати її з маком. Персикову начинку виливаємо поверх. Вона має встигнути стати трохи густішою аби не розчинитися. Беремо з холодильника шоколадне тісто та натираємо на тертці. Посипаємо зверху. ставимо в духовку на 180 градусів та печемо 45 хвилин до готовності.

  6. Готуємо крем. 350 г сиропу з персиків виливаємо в невелику каструлю, Додаємо пів склянки води та 2 яйця. Сюди ж кидаємо 1/3 чайної ложки куркуми, 40 г ванільного пудингу, перемішуємо до однорідності. Варимо 30 секунд після закипання помішуючи. Після цього вкриваємо харчовою плівкою та залишаємо стигнути. Окремо 300 г м'якого масла збиваємо 8 хвилин - поки не збільшиться вдвічі в об'ємах. Окремо збиваємо охолоджену варену суміш. Плавно вводимо масло. Змашуємо пляцок.

  7. Відправляємо наш витвір у холодильник на 1-3 години. Можна зверху задекорувати. Вживаємо з чаємо, кавою або молоком.