Короткий опис
Пляцок "Мамині чорнобривці" на заході України називають весільним десертом. Проте є господині, які готують його на великі свята, як от на Великдень. Рецепт пропонує "Смачненьке".
Опис рецепту
Тісто випікається одним коржем та розрізається на частини. Однак начинка готується різноманітна. Вона і створює особливий смак пляцка.
Інгредієнти
Рецепт покроково
Почнемо приготування з випікання тіста. Беремо 170 г масла, трохи розтопленого в теплі, однак не рідкого. Збиваємо його до густої суміші, щоб стало пластичним та збільшилось у об'ємах. Додаємо 4 жовтки та продовжуємо збивати 20 сек. Додаємо поступово 65 г цукрової пудри та далі збиваємо. В окремому посуді змішаємо 240 г борошна та 1,5 ч.л розпушувача. Висипаємо в посуд зі збитими жовтками, пудрою та маслом. Перемішуємо та не місимо сильно тісто. Ділимо тісто на 2 частини. До однієї з них додаємо 1/3 ч. л куркуми та до другої - 15 г какао. Шоколадне тісто ставимо у холодильник, а світле випікаємо.
Готуємо макову начинку. Для цього змішуємо 200 г маку, 20 г манки, додаємо 250 г води та проварюємо 2 хвилини. Після цього, коли мак вбере в себе воду, додаємо 50 г масла, даємо йому розтопитися. Сюди ж вбиваємо 2 яйця, 70 г цукру та збиваємо до світлої піни. Спочатку маса буде рідкою, тому відкладаємо її на деякий час.
Готуємо кокосову масу. 4 білки збиваємо до густої піни. Додаємо поступово 130 г цукру та продовжуємо збивати. Туди кидаємо 20 г кукурудзяного крохмалю та 130 г кокосової стружки. Перемішуємо на повільних обертах міксера та відставляємо.
Готуємо шар з персиками. Берем 550 г консервованих персиків відділених від рідини. Сироп відкладаємо для наступного етапу приготування. Кидаємо в персики 15 г ванільного пудингу або стільки ж кукурудзяного крохмалю. Збиваємо блендером до пюре. Можна додати ще 35 г цукру. Маса має бути рідкою. Далі викладаємо шарами масу.
Спочатку викладаємо макову масу і розрівнюємо, Далі кладемо поверх кокосову масу, намагаючись не змішати її з маком. Персикову начинку виливаємо поверх. Вона має встигнути стати трохи густішою аби не розчинитися. Беремо з холодильника шоколадне тісто та натираємо на тертці. Посипаємо зверху. ставимо в духовку на 180 градусів та печемо 45 хвилин до готовності.
Готуємо крем. 350 г сиропу з персиків виливаємо в невелику каструлю, Додаємо пів склянки води та 2 яйця. Сюди ж кидаємо 1/3 чайної ложки куркуми, 40 г ванільного пудингу, перемішуємо до однорідності. Варимо 30 секунд після закипання помішуючи. Після цього вкриваємо харчовою плівкою та залишаємо стигнути. Окремо 300 г м'якого масла збиваємо 8 хвилин - поки не збільшиться вдвічі в об'ємах. Окремо збиваємо охолоджену варену суміш. Плавно вводимо масло. Змашуємо пляцок.
Відправляємо наш витвір у холодильник на 1-3 години. Можна зверху задекорувати. Вживаємо з чаємо, кавою або молоком.