Короткий опис
Паска краффін містить здобне дріжджеве тісто, яке ще вважають гібридом листкового круасана і мафіна. Відомо, що перший краффін був створений у 2013 році кулінаром Кейт Рейд з кондитерської Lune Croissanterie у Мельбурні в Австралії.
Опис рецепту
Для паски доведеться спочатку розчинити дріжджі, потім замісити тісто та залишити постояти. Відтак, на приготування піде дещо більше часу. Рецепт розрахований на 3 паски середнього розміру.
Інгредієнти
Рецепт покроково
Розчиніть дріжджі, молоко, цукор та трохи борошна. Накрийте плівкою та залиште на 15 хвилин у теплому місці.
Яйце з жовтками збити з цукром, ваніллю, додати масло, сіль, перемішати. Туди влити розчинені дріжджі та всипати борошно.
Замісити тісто міксером або вручну. Воно має бути гладеньким та еластичним. Помастити глибоку миску олією. Викласти тісто в миску та поставити в тепле місце на 1-1,5 години.
Коли тісто підніметься, додатково його пом'яти, розділити на дві частини. В половину додати родзинки та цукати. А в іншу - мак.
Сформувати краффіни та викласти у форми. Накрити рушником та залишити на 40 хвилин. Після цього випікати впродовж 35-50 хвилин за температури 180 градусів.
Коли паска вистигне, задекорувати помадкою. Вживати впродовж усього великоднього періоду.