Десерт “Великодні кролики”

Короткий опис

У США та Європі кролик – серед головних символів Великодня. Його можна побачити на листівках, великодніх прикрасах, іграшках та солодощах. Письмові джерела Англії згадують, як на зайців у Великдень полювали і їли за святковим столом. Наприклад, готували пиріг із заячим мʼясом. Рецепт кроликів запропонувала Світлана Климовська.

Приготування60
Порції6
СкладністьСередньо

Опис рецепту

Для приготування десерту підготуйте форму кролика з картону - це може бути силует тваринки з лапами і хвостом або лише голова вухатого.

Інгредієнти

Рецепт покроково

  1. Для приготування медового тіста змішайте вершкове масло, мед, 2 яйця, соду, сіль та борошно. Додайте 100 г цукру. Традційно створення тіста розпочніть зі змішування яєць з цукром та додаванням інших інгредієнтів.

  2. Випікайте кроликів у духовці при 180 градусів 10-15 хвилин. Вам знадобиться парна кількість фігурок - адже для кожного десерту необхідно поєднати по 2.

  3. Для помадки використовуйте свіжу полуницю та крем із цукру та крохмалю. Збийте міксером пухку масу із цукру та білків. Окремо перетріть полуницю блендером та додайте крохмаль, варіть помішуючи.

  4. Коли полунична суміш вистигне - нанесіть крем на медове печиво - спочатку шаром, який поєднає дві половинки, а потім зверху - для декору.

  5. Можна прикрасити горіхами та цукерками. Вживати з чаєм або кавою.