Короткий опис
Запечена курка з капустою - чудове дієтичне рішення на весну, коли бракує свіжих вітамінів та хочеться чогось смачненького.
Опис рецепту
Для приготування пасує як свіжа капуста, недавно зібрана з поля, так і весняна так звана стара, яку зібрали ще минулої осені. Єдине правило - старшу капусту краще нарізати тоншими шматками.
Інгредієнти
Рецепт покроково
Нарізаємо голівку капусти середньої величини на круглі шматки та викладаємо на дно форми, змащеної олією. Краще замінити соняшникову олію оливковою або сумішшю соняшникової та оливкової.
Нарізаємо курятину на середнього розміру шматочки.
Маринуємо курятину. Для цього беремо 2 яйця, спеції та перець за смаком, перемішуємо. Злегка поливаємо поверх капусти олією та викладаємо курятину.
Викладаємо поверх курятини порізану на кружальця солодку синю цибулю.
Додаємо одну нарізану помідорку. Вкриваємо фольгою та ставимо до духовки на 30 хвилин випікатися при 200 градусів.
Згодом виймаємо з духовки, поливаємо томатним соусом чи кетчупом та посипаємо зверху тертим сиром. Після цього випікаємо ще 15 хвилин.
Вживаємо з картоплею або рисом.