Як повідомляє міністр культури Олександр Ткаченко, серед них:
- Традиція приготування яворівського пирога
- Знання і практики приготування сахновщинського короваю
- Традиційне харківське коцарство
- Новорічна традиція буковинського маланкування
- Особливості виконання клезмерської музики Подільського району Одеської області
- Метод будівництва «суха кладка»
- Міліна – знання, навички та звичаї та багато іншого.
З повним переліком можна ознайомитись за посиланням.
За словами Ткаченка, таке велике поповнення Переліку відбулося завдяки по-перше – багатій українській культурі, по-друге – злагодженій роботі Експертної ради, яка впродовж 2 тижнів проводила консультації з громадами та ініціативними групами, які подали номінаційні досьє до включення своєї живої спадщини до Національного переліку.
Консультації надалі тривають, і вже на наступному засіданні буде продовжено розгляд номінацій щодо включення їх до Національного переліку.
Нагадаємо, борщ увійшов у перелік культурної спадщини ЮНЕСКО.