Важливо визнати, що наше тіло вже оснащене природними системами детоксикації,насамперед через печінку, нирки та інші органи, говорить лікарка-дієтолог Наталія Самойленко.
Незважаючи на те, що ідея спеціальної детоксикаційної дієти може здатися привабливою, вона часто передбачає суворі дієтичні обмеження, які можуть бути як нездоровими, так і нестійкими в довгостроковій перспективі. Замість цього зосередьтеся на споживанні збалансованої дієти, рекомендує лікарка.
Для підтримки природних процесів додавайте такі продукти як:
1. Хрестоцвіті овочі
Брокколі, брюссельська капуста та цвітна капуста, можуть активувати ферменти, які допомагають розщеплювати проканцерогени та підтримувати глутатіон, який регулює імунну систему та покращує детоксикацію.
2. Ягоди
Ягоди багаті поживними речовинами та фітохімічними речовинами, такими як флавоноїди, і мають захисну дію проти запальних станів, хвороб серця та різних видів раку.
3. Виноград
Виноград містить ресвератрол, який розширює кровоносні судини, зменшує згортання крові та зменшувати біль і набряк.
4. Продукти з лікопіном
Лікопін, сполука, яка надає таким продуктам, як помідори , гуава та кавун, червоний колір, також має високий антиоксидантний потенціал, один з найвищих у групі рослинних пігментів, званих каротиноїдами. Згідно з дослідженнями, лікопін може мати захисну дію проти таких станів, як рак, зокрема рак передміхурової залози, а також захворювання серця та печінки, акцентує увагу Самойленко.
До слова, отримати безоплатну психологічну допомогу можна завдяки естонсько-українському проєкту.