Якщо ви всерйоз задумалися про своє здоров’я та здорове харчування, але при цьому, активно працюєте та не хочете довести себе до голодної непритомності або гастриту, або «приносити» зайву вагу з офісу, перед вами неминуче постане питання: «Як харчуватися на роботі». Про це ідеться у дописі дієтолога Світлани Фус.
Життя «під диктовку» офісного стилю день у день створює рутинні звички, які не завжди бувають корисними.
Які найпоширеніші помилки в харчуванні на роботі.
Багато тонізуючих напоїв. Чай, кава, енергетики, а також споживання солодких напоїв в великій кількості погіршує засвоєння заліза і кальцію з їжі.
Занадто великі перерви між прийомами їжі або дуже часті перекуси, харчування всухом’ятку, погане пережовування їжі через брак часу. Ці звички призводять до застійних процесів у жовчовивідних шляхах, до загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.
Одноманітне харчування. Багато людей кожен день приносять на роботу один і той же набір страв. Так легше, не потрібно думати, що приготувати. Однак упродовж тривалого часу таке харчування може призвести до дефіциту вітамінів і мінералів.
Їжа швидкого приготування, фаст-фуд. Як результат – «перебір» глюкози і жирів. Це може сприяти розвитку цукрового діабету, порушення обміну речовин, надлишковій масі тіла.
Зайве вживання солодощів через міфи, що розумова праця вимагає додаткової енергії для головного мозку. Насправді, енергії і так вистачає – близько 19% від величини основного обміну припадає на цю розумову роботу. Зниження працездатності насамперед буде через неповноцінне та нерегулярне харчування.
Недостатня кількість в раціоні фруктів, овочів і зелені.
“Думаю, що правильне харчування на роботі має стати вашою здоровою звичкою”, – говорить дієтолог.