Вівсянку використовують як основу й урізноманітнюють додатками, які можуть зробити її як солоною, так і солодкою, внести свої корисні нутрієнти й вітаміни. Зазвичай, її варять на воді чи на молоці, заливають кефіром, додаючи фрукти та ягоди.
Вівсянку вважають ідеальним сніданком. Вона має відносно низький глікемічний індекс, завдяки чому тамує відчуття голоду на довгий час.
Відомий шеф, ресторатор та суддя проекту МастерШеф Ектор Хіменес-Браво на своїй сторінці у соціальних мережах поділився оригінальним рецептом солоної вівсянки з пармезаном. Це точно буде смакувати любителям різотто та ітлійської кухні. А ще – це вишукано, швидко і просто.
Інгредієнти:
- печериці — 50 г
- гливи — 50 г
- вівсянка — 100 г
- вода — 200 мл
- вершки — 50 мл
- пармезан — 20 г
- сіль, перець
Спосіб приготування у три кроки:
Обсмаж на пательні всі гриби та додай до них спеції та олію. Коли гриби стануть золотистого кольору, додай вівсянку, перемішай та влий вершки.
Зачекай хвилину – дві, щоб вівсянка встигла увібрати в себе вершки, й можна додавати вершкове масло та натертий сир.
Добре перемішай, і вівсянка з пармезаном готова. Залишається викласти страву на тарілку, посипати сиром та прикрасити зеленню.
До слова, до Дня Незалежності фанатів смакоти запрошують на бранч та історії про їжу.