Таких висновків дійшли вчені з Норвезького технологічного університету, передає Екосфера.
Фахівці вивчили 34 види пластикових предметів, серед яких були контейнери для йогурту, пляшки для напоїв, кухонні губки та інші.
Вчені дійшли висновку, що в них міститься близько 55 тисяч різних молекул, 11 з них уповільнюють метаболізм.
Крім цього, у кожному третьому виробі із пластику містяться речовини, що сприяють розвитку жирових клітин.
Ароматичні органічні речовини, такі як дибутілфталати та дифенілфосфати, використовуються в процесі виробництва пластикових товарів і ведуть до ожиріння та зайвої ваги.
Деякі пластмаси також містили невідомі натепер хімічні речовини, які сприяють накопиченню жиру.