Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.
Ботулізм – це гостре токсико-інфекційне захворювання, що виникає, коли ми вживаємо їжу, яка накопичила токсин. Найчастіше це риба.
«Як ніколи, у нас зараз має бути особлива насторога до цього продукту. Не можна вживати мертву рибу, або таку, яка має вигляд несвіжої. І головне, що треба розуміти – не існує способу приготування, який у змозі зробити її безпечною! Вживати таку рибу не можна жодним чином: ні в’ялену, ні жарену, ні копчену, ні варену, ні сушену!» – наголосила Гінзбург.
Читайте також: Стан здоров’я кишечника більше, ніж ви думали, відповідає за ваш настрій: що їсти для щастя
Вона зауважила, що збудники ботулізму та інших інфекційних шлунково-кишкових захворювань можуть також містити ковбаса, шинка, м’ясні та рибні консерви.
«Такі продукти слід купувати лише в офіційних центрах продажу, що додержуються норм і термінів зберігання. Тож стихійним ринкам – тверде «ні». Та й у власному виробництві ковбас-консерв будьте вкрай уважними. Гриби, овочі можуть містити ботулінічні палички або спори, тож ретельно промивайте їх у кількох водах перед закруткою», – порекомендувала фахівець.
Нагадаємо, нещодавно у “Київводоканалі” відреагували на “тривожні” повідомлення соцмереж про холерну паличку у воді.