Піца — світова улюблениця від Неаполя до Нью-Йорка

12:55 Сьогодні

Піца відома ще з античних часів. Вона еволюціонувала від тонких хлібних коржів, що використовувалися як тарілка до звичного вигляду, що вперше з’явився у XVIII столітті.

Піца — світова улюблениця від Неаполя до Нью-Йорка

Сьогодні вона відома по всьому світу та стала улюбленицею мільйонів дітей, жінок й чоловіків різного віку та інтересів. Її легко приготувати вдома, якщо використовувати рецепти піци від “Львівські дріжджі” і ми готові це довести.

Ідеальна піца на твоїй кухні: основи для початківців

Як і у випадку з будь-якою стравою, для смачної піци потрібні: перевірений рецепт, свіжі інгредієнти, оптимальні температури та час. Та є й особливі вимоги:

  1. Правильна основа. Достатньо борошна, води, дріжджів, солі та оливкової олії. Найголовніше — дати тісту достатньо часу для ферментації (від 2 години до кількох днів). Найкраще рішення — замішати одразу кілька порцій та залишити їх в холодильнику на кілька днів вперед. При формуванні виробу не слід використовувати качалку — краще обережно розтягувати тісто руками, щоб зберегти повітряні бульбашки та пухку структуру.
  2. Випікання. Справжня піца вимагає високої температури — 230-300°C та зовсім мало часу — всього 10-15 хвилин. Можна використовувати камінь для піци, що попередньо слід розігріти в духовці. 
  3. Соус. Найкраще смакують свіжі або консервовані томати у власному соку. Можна додати трохи оливкової олії, часнику, базиліку та солі, користуватися готовими соусами.
  4. Начинка. Свіжі та якісні сир, м’ясо, овочі чи морепродукти — запорука балансу смаків. Це величезне поле для експериментів, які легко проводити вдома.

AD_4nXdWwIANUK4sctf2_bjEHdF4Zl7a5PAtyHfKKRgu1k8wLzKYFxCbGAaQPFKRn5lmbSJYFciCiNnmq_gd-mFQFD7mG-7hl55t1ntHQ2pvefGQfNFEg9jYZL5ZQIaJDZxQufa4b82YYA?key=keYiWuxeDluYuhoCm-tB9LdR

Після того, як дістанеш піцу з духовки дай їй 1-2 хвилини відпочити, щоб всі аромати та смаки розкрилися. Та подавай гарячою до столу. А ми пропонуємо твоїй увазі 2 неперевершених рецепти.

Для початківців і не тільки

Якщо боїшся робити піцу вдома, то пропонуємо починати з традиційного рецепта та доступних інгредієнтів. Тож, тобі знадобиться:

  • замісити тісто з 400 г пшеничного борошна, 12 г сухих «Львівських дріжджів», 200 г молока, 35 г оливкової олії, 1 чайної ложки цукру та дрібки солі;
  • для начинки — томатний соус, смажене куряче філе, печериці, моцарела й пармезан, свіжий базилік та соус песто.

Сухі складники для тіста змішай разом, долий молока. Готову масу залиш на 30-40 хвилин у теплому місці. Щоб сформувати піцу, треба зробити руками пласт тіста товщиною 5 мм. Змасти поверхню томатним соусом, розподіли начинку, присип сиром та відправляй в духовку до появи золотистої скоринки. Коли піца готова, прикрась її соусом песто, листям базиліку та тертим пармезаном. 

Для тих, хто вже має досвід у приготуванні домашньої піци, пропонуємо зробити той самий сирний бортик, що має шалений попит в піцеріях. Знадобиться класичне тісто, про яке йшла мова в попередньому рецепті. Для начинки — 5-6 ложок томатного соусу, 1 цибулину, 300 г моцарели, 150 г прошуто, руколу, дрібку солі та перцю. Коли тісто готове, зроби пласт товщиною до 5 мм та виклади по краю 200 г моцарели, що нарізана брусочками. Так ти сформуєш сирні бортики, а потім виклади цибулю кільцями та шматочки моцарели. Готовий виріб відправляй в духовку на 20 хвилин, а коли він буде готовий доповни начинку прошуто та руколою.

Великий Київ у Google News

підписатися