Перша фінська інвестиція з початку війни: Hesburger запускає виробництво в Борисполі

Фінська мережа швидкого харчування Hesburger відкрила виробництво з виготовлення котлет для бургерів і складський розподільчий центр у місті Бориспіль. Загальний обсяг інвестицій становив 7,3 млн євро. Це перша фінська промислова інвестиція в Україну з початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє “ЕП”.

Повноцінний запуск виробництва заплановано на 31 березня.

Потужності заводу дозволяють переробляти близько 6 тонн м’яса на добу. Вони розраховані на обслуговування до 50 ресторанів. Нині на території України працює 7 ресторанів – всі у Києві та Київській області.

Втім, Hesburger розраховує на розширення мережі вже цього року. Компанія вже інвестувала у відкриття своїх точок в інших регіонах, але ще не розпочала будівництво.

До відкриття заводу Україна імпортувала м’ясо для бургерів з-за кордону, зокрема з Литви. Також частину продуктів купували безпосередньо в українських виробників, зокрема овочі та молочну продукцію.

Новий виробничий та складський комплекс створить 10 нових робочих місць. Загалом у Hesburger в Україні працює 75 співробітників.

Довідково. Hesburger відома своїми фірмовими соусами, що виробляються на власних заводах у Фінляндії та Литві, а також використанням 100% яловичини у своїх бургерах.

Фінський бренд працює на ринку швидкого харчування понад 50 років. Заснований Гейккі та Кірсті Салмела у 1966 році, сімейний бізнес переріс у міжнародну компанію з мережею у 9 країнах. Hesburger має 7 закладів в Україні (у Києві та Київській області), 269 у Фінляндії, 64 у Литві, 53 в Естонії, 53 у Латвії, 32 у Болгарії, 2 у Німеччині та 1 у Польщі.

Читайте також: Компанію “Укрбуд” віддадуть на приватизацію

Нагадаємо, в Ірпені з’явиться перший ресторан McDonald’s