Частка овочів, які можна їсти одразу після придбання, щороку зростає – бо попит диктує правила.
Світ навколо змінюється, а разом із ним – доходи та звички середнього споживача. Сьогодні він все менш хоче купувати брудну картоплю невідомої якості, буряк, моркву та інші овочі, чистити і варити їх, – каже Ігор Гурін, менеджер з розвитку бізнесу компанії “Толсма Текнік”.
Нині у гіпермаркетах частка готових овочів складає ледь не 50%.
Мережа пропонує у вигляді зручних і якісних напівфабрикатів. Ціна на них буде тою самою, якщо порахувати витрати ресурсів, зусиль та часу на приготування за давнім звичаєм, – зазначає експерт.
У супермаркетах ЄС частка чищених та митих овочів складає 46%. Тобто працюючі українці в мегаполісі випереджають показники сусідів по Європі.