Перевірка безпечності харчових продуктів у Києві: найбільш поширені порушення

15:55 02.08.2022

У столиці триває перевірка безпечності та якості реалізації харчових продуктів тваринного і рослинного походження.

Перевірка безпечності харчових продуктів у Києві: найбільш поширені порушення

Про це 2 серпня повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Києві.

Зазначається, що з 29 червня було перевірено 1074 об’єкти. Складено 360 протоколів, із яких 267 буде передано до суду (відповідно до ст. 166 п. 22 Кодексу України про адміністративні правопорушення). У 23 випадках працівники поліції вилучили обладнання за ст. 164 Кодексу.

Читайте також: Після отруєнь шаурмою у Києві почнуть обстежувати усі ятки, ярмарки та агропромислові ринки

Фахівці перевіряли дотримання суб’єктами господарювання, працівниками торгівлі, громадянами, які здійснюють обіг харчових продуктів на території міста, законодавства про харчові продукти, зокрема щодо безпечності та якості торгівлі“, – йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті КМДА.

Основні порушення, виявлені під час перевірок:

  • неутримання потужності в чистоті та належному стані;
  • відсутність захисту від будь-якого забруднення, зокрема від шкідників та гризунів;
  • відсутність засобів для підтримання належної особистої гігієни;
  • поверхні (включно з поверхнею обладнання), що контактують з харчовими продуктами, не відповідають основним вимогам: утримання в непошкодженому стані, легко чистяться та дезінфікуються, зроблені з гладких, нержавіючих, нетоксичних, придатних до миття матеріалів;
  • немає забезпечення гарячою та/або холодною питною водою в необхідній кількості;
  • відсутність належних засобів для гігієнічного зберігання небезпечних та/або неїстівних речовин і відходів (рідких або твердих), а також засобів для їхнього зберігання та подальшого поводження та/або відповідного договору щодо їхньої утилізації (знищення);
  • відсутність належних засобів для підтримання температури, необхідної для зберігання харчових продуктів, та її контролю;
  • не забезпечено розміщення харчових продуктів таким чином, щоб максимально знизити ризик їхнього забруднення.

Як писав “ВК“, в середині червня в Києві сталося масове отруєння громадян після вживання шаурми. Після цього в столиці почалися перевірки яток та фастфудів.

Читайте також: Зростання харчових інфекцій влітку: як уберегтись від отруєнь і гострих кишкових інфекцій

Великий Київ у Google News

підписатися