Окупанти випустили ще 5 ракет по Харкову, а кількість жертв обстрілу гуртожитку зросла до 7

Автор: Марина Максенко
09:15 18.08.2022

Увечері 17 серпня росіяни влучили «Іскандером» у гуртожиток в Салтівському районі Харкова. На ранок кількість жертв збільшилася до семи, ще 17 людей зазнали поранень, серед них 11-річна дитина

Про це повідомив глава Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Один чоловік перебуває у тяжкому стані, інші госпіталізовані у стані середньої важкості.

Рятувальники продовжують пошукові роботи. Медики обласного Центру екстреної медичної допомоги теж чергують на місці.

“Росіяни жорстоко і цілеспрямовано влучили по цивільних. А тепер у своїх ЗМІ поширюють чергові фейки про “військові обʼєкти”. Жодного військово обʼєкту. Виключно цивільні — серед яких пенсіонери та діти. Це справжній тероризм, на який здатні лише нелюди”, — наголосив Синєгубов.

Після цього обстрілу росіяни не зупинилися та о 04:32 завдали ще щонайменше 5 ракетних ударів по Харкову.

Мер міста Ігор Терехов уточнив, що ракети поцілили у Слобідський та Холодногірський райони Харкова.

“У Холодногірському районі після обстрілу сталася дуже велика пожежа. Горить адміністративний будинок. За словами керівництва ДСНС, почалося його обвалення. Також у вогні близько півтора десятка машин, що стояли біля цієї будівлі”, — додав Терехов.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, після ракетного удару по Слобідському району Харкова поранень зазнали пʼятеро людей.

Нагадаємо, що на Харківському напрямку ворог здійснив вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Карасівка, Петрівка, Базаліївка, Ртищівка, Дуванка, Іванівка, Мосьпанове, Лісне, Великі Проходи, Питомник, Гусарівка та Чепіль. Здійснив дистанційне мінування місцевості неподалік Леб’яжого.

Останні новини