Обережно, можна вляпатись! Киян попередили про шахраїв, які “міняють вікна”

20:35 21.06.2021

У Департаменті житлово-комунальної інфраструктури КМДА закликали киян бути пильними та не дозволяти себе ошукати.

Звернення з’явилося у зв’язку з розповсюдженням по Києву оголошень про заміну вікон у квартирах та під’їздах.

«Ми отримали фото від киянки, яка повідомила, що такі оголошення розміщені на дошці оголошень їхнього будинку і поцікавилась чи дійсно здійснюється заміна квартирних вікон та балконів, а також вхідних дверей у квартири за програмою економічного розвитку міста? Що за, так зване, Інформбюро? Та чи уповноважене воно розповсюджувати таку інформацію про пільги і знижки…? Чи є взагалі така „льготна“ програма у місті?», – розповіли у Департаменті.

У місті Києві діє програма економічного і соціального розвитку на 2021 — 2023 роки, але в рамках цієї програми не здійснюється і не може здійснюватись заміна квартирних вікон, балконів та вхідних дверей у квартири, адже це є власність власників квартир і спрямовувати бюджетні кошти на такі роботи не можна!

У структурі виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) немає ніякого такого «Інформбюро».

Спеціальної пільгової програми за якою б здійснювались зазначені роботи, у місті не існує.

Читайте також: Шахраї онлайн полюють на довірливих власників карток: як не втрапити у халепу

Хто розміщує такі оголошення нам не відомо.

До слова, нещодавно ми писали, що киянин підозрюється у шахрайському заволодінні квартирою вартістю 1,2 млн гривень. Тепер зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, раніше шахраї перевипустили sim-картку клієнта в сервісному центрі мобільного оператора, зламали його соцмережі та пошту і взяли кредит у так званих “швидких позиках”.  Постраждалий винен тисячі різним кредиторам, до яких ніколи не звертався. Позики взяли без його присутності.

Останні новини