Новий формат стріт-фуду у Бучі від двічі переселенців з Луганщині: ресторан, який годує містян здорою їжею

Автор: Любава Лисичкіна
20:40 27.05

Переселенець з Луганщини придумав корисний фастфуд, побудував ресторан, щоб підтримати жителів спустошеної Бучі та разом з іншими переселенцями частує містян коронним завертаєм.

Новий формат стріт-фуду у Бучі від двічі переселенців з Луганщині: ресторан, який годує містян здорою їжею
Світлодіодне освітлення
Про невеличкий ресторан швидкого харчування, який наприкінці минулого року відкрила сім’я досвідчених підприємців з Луганщини, розповідали у Бучанській міськраді і в Шо там.
 
Родина Гончарових, покинувши все у рідному Гірському, переїхала до Бучі. Після деокупації міста, вони мали величезне бажання відновлювати життя тут, тому вирішили придумати новий формат швидкого, а головне – корисного харчування.
 
Залучивши кошти міжнародних донорів, переселенцям вдалося з нуля побудувати бізнес. Родина отримала грошову допомогу від Міжнародної організації міграції, Данської ради у справах біженців та проєкту GIZ. Звичайно, вкладали й власні збереження.

Олексій більше ніж 20 років був шеф-кухарем на Луганщині. Спочатку працював за наймом, а у 2008 році відкрив власну справу. Годував жителів Кадіївки тостами та хот-догами. Але з початку АТО родина була вимушена переїхати на деокуповану територію Луганщини, де в місті Гірському започаткували мініпекарню та кавʼярню. 

А коли почалося повномасштабне вторгнення, Олексію довелось усе полишити вдруге. Чоловік спочатку евакуювався на Закарпаття, а за 3 місяці вирішив перебратися ближче до столиці. Нове життя Олексій почав у звільненій Бучі.

“Ідея проєкту була така — ресторан за 3 хвилини. Це повинно бути так само швидко, просто й доступно, як фастфуд,але смачно, корисно та цікаво, як ресторан”, – розповідає він.

Цей проєкт став можливий завдяки гранту від Міжнародної організації з міграції. За отримані кошти чоловік придбав холодильники, морозилки та сувід. Це дозволило готувати страви під вакуумом на низьких температурах. Коронну страву ресторану подають у 7 варіаціях. Цей корисний фастфуд швидко став улюбленою стравою містян.

Зараз Олексій масштабує свій бізнес і вражає відвідувачів індичкою під соусом Блю Чиз.

До слова, у столиці з’явиться свій бургер по-київськи – Ко-бургер.

Великий Київ у Google News

підписатися