Нові правила з 11 травня: ресторани – без меню та з одноразовим посудом (СПИСОК)

19:17 05.05

Одноразовий посуд, антисептики, термометрія, обов’язкова безконтактна оплата. Ці та інші правила для закладів громадського харчування опублікувало Міністрество охорони здоров’я.

Нові правила з 11 травня: ресторани – без меню та з одноразовим посудом (СПИСОК)

Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті міністерства, повідомляє Громадське.

Основні вимоги до роботи кафе і ресторанів з 11 травня: 

  • проведення термометрії всіх працівників перед початком робочого дня;
  • обслуговування дозволяється лише на виніс за попередніми замовленнями або на літніх майданчиках просто неба;
  • на вході необхідно розмістити антисептики;
  • адміністрація та персонал повинні контролювати і забепечувати умови щодо запобігання чергам;
  • меню має розташовуватися поруч з місцем видання замовлень, давати його клієнтам не можна;
  • замовлення повинні видаватися виключно в одноразовому посуді та закритій тарі; 
  • працівники повинні використовувати засоби індивідуального захисту, а роботодавець має забезпечити їх п’ятиденний запас; 
  • кожні дві годин приміщення треба обробляти мийними та дезінфеційними засобами; 
  • місце повинне бути обладнане пристроями безконтактної оплати. 

У парках та скверах повинні бути облаштовані туалети і зони з наявністю рідкого мила і антисептиків на вході в зоні відпочинку. 

Нагадаємо, що карантин в Україні буде продовжено до 22 травня, але він буде пом’якшеним

Втім, майже точно, що деякі заклади, такі як ресторан “Велюр” депутата Тищенка або мережа магазинів косметики його дружини цих пом’якшень не помітять так само, як вони не помітили карантину. 

Інші рекомендації МОЗу:

Нові правила з 11 травня – в перукарню по одному з інтервалом в 15 хв (СПИСОК)

Нові правила з 11 травня: парки – з туалетами та антисептиками (СПИСОК)

 

Великий Київ у Google News

підписатися
загрузка...