Нічна вівсянка, манна каша, кускус: сніданки, які можна зробити без елекрики

Автор: Любава Лисичкіна
06:24 24.05

Навіть без звичних усім девайсів як от тостер, міксер, мікрохвильовка та електроплита можна нагодувати родину та примхливих дітей, які не хочуть їсти бутерброди, смачними стравами.

Нічна вівсянка, манна каша, кускус: сніданки, які можна зробити без елекрики Фото: ілюстративне

Такі рецепти можуть стати гарними помічниками при відсутності електрики, наприклад.

“Нічна вівсянка” — страва, яка не потребує ані електрики, ані газової плити. Для приготування вівсяні пластівці слід насипати в банку або глибоку миску, залити рідиною в пропорції 1:1 та залишити на 2-3 години. Або краще на ніч. А зранку додати улюблені ягоди й топінги та насолоджуватися смачним сніданком.

Знадобиться:

  • вівсяна крупа — 1 склянка
  • молоко або вода — 1 склянка
  • цукор або мед — 1 ч. л.
  • кориця — 1/3 ч.л.
  • свіжі фрукти та ягоди — для подачі

Як готувати:

  1. У миску чи банку насипати вівсянку, додати корицю, цукор або мед. Перемішати.
  2. Залити молоком або водою, накрити кришкою та залишити на ніч.
  3. Зранку розкласти в тарілки, прикрасити свіжими ягодами або фруктами та на бажання підсолодити кашу медом або сиропом.

Манну кашу  можна не варити, достатньо залити молоком або водою та дочекатися поки вона набухне. Під час приготування до манки можна додавати какао або кокос — так у вас вийде шоколадна або кокосова манна каша.  

Знадобиться:

  • манка — 1 ст. л. з гіркою
  • молоко — 1 склянка
  • мед або цукор — 1 ч. л. (можна більше)

Як готувати:

  1. Манку насипати у велику миску, додати підсолоджувач та додатки як от кокосову стружку чи какао порошок.
  2. Залити молоком (звичайним або рослинним), перемішати.
  3. Накрити кришкою та поставити в холодильник або інше холодне місце на 4-5 годин або на ніч.
  4. Зранку готову кашу прикрасити свіжими ягодами або фруктами. Перед подачею залишити кашу при кімнатній температурі приблизно на пів години.

Кускус — ще одна каша, яка не потребує варіння, її достатньо лише замочити у воді. Найшвидший метод приготування — запарити крупу окропом. У такому випадку страва буде готова вже за 10 хвилин. Якщо ж залити крупу холодною водою, знадобиться більше часу, але вона так само приготується. Якщо ви бажаєте солодкий кускус, ви можете додати в готову крупу сухофрукти, горішки, свіжі ягоди та солодку моркву.   

Знадобиться:

  • кускус — 0.5 склянки
  • вода — 1 склянка
  • свіжий горошок — 4 ст. л.
  • консервована кукурудза — 4 ст. л.
  • петрушка — 2-3 гілочки
  • олія, лимонний сік — для заправки
  • сіль, перець — на смак

Як готувати:

  1. Кускус залити водою та залишити набрякати мінімум на 40-60 хвилин.
  2. Готову крупу розпушити виделкою.
  3. Додати свіжий горошок, консервовану кукурудзу та дрібно рубану петрушку.
  4. Посолити, поперчити, заправити лимонним соком та олією. Добре перемішати й подавати.

До слова,  енергетики просять розумно споживати електроенергію та допомогти енергосистемі країни: які прилади варто включати лише вдень.

Великий Київ у Google News

підписатися