Про це ідеться у дописі Клініки дієтології Самойленко.
Мідь бере участь:
- у синтезі колагену і меланіну, а в поєднанні з Цинком та Вітаміном С впливає на формування сполучної тканини
- активації гормонів кальцитонін і гастрин, необхідна для синтезу гемоглобін
- та в мієлінізації нервів, у дії ендорфінів.
Фахівці зазначать, що нестача міді залишає суттєвий відбиток на нашій красі та впливає на:
- депігментацію шкіри та волосся («сивіння»);
- порушення синтезу колагену і еластину,
- зниження мінералізації кісткової тканин
- невеликі точкові крововиливи в шкіру і артеріальні аневризми;
- втомлюваність.
“Зазвичай ми з вами отримуємо мідь з їжею, проте доволі часто в аналізах наших пацієнтів ми бачимо нестачу цього мікроелементу. В таких випадках доводиться підключати додатковий прийом хелатних сполук міді”, – говорять дієтологи.
Речовини, які прискорюють засвоєння міді:
сірковмісні продукти;
амінокислота глутатіон;
вітамін С;
соляна кислота шлунка;
лимонна кислота;
молочна кислота.
Щоб поповнити запаси міді, слід вживати такі продукти:
- Печінку тріски
- Шпинат
- Какао
- Яловича печінка
- Кунжут
- Гречка, сочевиця, горох
- Кальмари, восьминіг, креветки
- Горіхи (волоський, фундук, фісташки)
- Гарбузове насіння.
До слова, бережи мозок змолоду: корисні продукти для профілактики інсульту.