Нехай завжди буде хліб. Пекарі “Київхліба” поділилися простим рецептом

Автор: Любава Лисичкіна
01:45 04.03.2022

З 1 кг борошна вийде 3 хлібини.

Нехай завжди буде хліб. Пекарі “Київхліба” поділилися простим рецептом Фото: Ілюстративне
Світлодіодне освітлення
Технологи “Київхліба”  поділилися рецептом хліба, який можна випікати самостійно!
 
Знадобиться:
  • 1 кг борошна (можна в\с, можна частину замінити борошна гречаного, цільнозернового, рисового, житнього, яке є вдома, чи додати висівок 5-10%, якщо є.
  • 3 ч.л. солі
  • 25 гр дріжджів пресованих (або сухих 1 пакетик)
  • 3 – 4 ст. л. олії соняшникової
  • 1 – 2 ст л. цукру
  • 550 – 600 гр теплої води
Процес
Тісто гарно вимісити, до еластичного стану, щоб не липло до рук та поставити в тепле місце на бродіння на 60 -70 хв. Виброджене тісто поділити на рівномірні шматки.
 
Якщо є форми для випічки, то тістові шматочки дещо заокруглити та покласти у форми, а якщо немає – шматочки тіста покласти на деко для випікання і залишити на вистоювання на 50-70 хв в теплому місці, щоб тістові заготовки збільшилися в об’ємі ~ 2.5 рази
 
Випікати при 180 °С протягом 45 хв, або до готовності в залежності від духовки.
 
Нагадаємо, виробників та постачальників продуктів просять не підвищувати ціни.
 

Великий Київ у Google News

підписатися