Про це розповіла кулінарка, блогерка, засновниця Академії смачного життя, незалежний дегустатор міжнародного конкурсу Favorite Food&Drinks Дарина Дорошкевич.
За словами кулінарки, мами двох дітей та киянки у третьому поколінні, можна вживати:
- шпинат
- редиску
- зелену цибулю
- черемшу
Дарина зауважила, що слід з обережністю купувати черемшу в бабусь на базарі. Бо черемша – це рослина, занесена в Червону Книгу. Бабусі часто виривають її з цибулинками, чим унеможливлюють її подальше розмноження. Так черемша з часом може зникнути.
“Шукайте черемшу на точках з іншими овочами, питайте документи на черемшу. Черемшу можна виростити без жодних добрив на фермерському хазяйстві. Далі – обережно зрізати зі збереженням цибулин. І продати вам. І це чудовий варіант і для вас, і для природи. Яку ми маємо зберегти наступним поколінням українців”, – зазначила Дорошкевич.
Вона не радить вживати ранні овочі:
- алергікам
- людям похилого віку
- дітям до 3-х років
- людям з хронічними захворюваннями перед вживанням краще запитати у лікаря.
“Я завжди за сезонні овочі. Ми живемо в світі, де виводять нові більш ранні сорти, то ж досвід бабусь та мам вже неактуальний. Але глобально сезонність залишається. І лютий з березнем – не найкращі сезони для смачних огірків”, – додає Дорошкевич.
До слова, “ВК” писав про недорогі суперфуди, які допоможуть збалансувати раціон.