Не така популярна, як гречка або вівсянка, але є кашею краси: дієтолог про дешевий та доступний суперфуд

Автор: Любава Лисичкіна
23:17 22.01

Крупи такий продукт, який має багато корисних властивостей. Вони приносять свою користь незалежно від того, який вид ви вибрали – ячмінну, вівсяну, пшоняну, гречану або іншу цільну крупу. Треба знати, що вони повільно засвоюються в організмі, даючи більш тривале відчуття ситості. 

Не така популярна, як гречка або вівсянка, але є кашею краси: дієтолог про дешевий та доступний суперфуд
Світлодіодне освітлення

Про користь перловки для організму розповіла відома дієтологиня Світлана Фус.

Вибір конкретного виду крупи слід робити за уподобаннями і станом здоров’я.⁣⁣Перлова теж входить в число здорових і корисних круп з високою харчовою цінністю. Як нагадає дієтолог, з неї можна готувати смачні, ситні і корисні страви. А доступна ціна дозволяє використовувати її досить часто на своєму столі.

“Однак ми забуваємо про цей корисний продукт, вона не така популярна, як гречка або вівсянка. ⁣⁣А даремно.⁣⁣⠀⁣В основі перлової крупи – ячмінь, дуже давня і цінна культура. Зерно ячменю містить крім клітковини велику кількість білка-близько 15% в 100 г, для крупи це досить великий відсоток. Крім цього в ній є великий асортимент мінералів і вітамінів – калій, кальцій, залізо, фосфор, мідь, цинк, селен, вітаміни групи В,РР і Е”, – зауважує Фус.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
⁣⁣⠀⁣⁣⠀
Перловку ще називають кашею краси. Вона містить амінокислоту лізин – речовину, необхідну для вироблення колагену. Саме лізин робить шкіру пружною, запобігає появі зморшок. А вітаміни В і Е в перловці допомагають зберегти здоровими нігті, волосся та шкіру, говорить дієтолог.⁣⁣⠀
⁣⁣⠀⁣⁣⠀
Як правильно готоувати перловку? Дієтологиня рекомендує спочатку замочити крупу і витримати 10-12 годин (на 1 скланку крупи -літр води). Тоді каша вариться швидко, зберігаючи всі свої корисні властивості.

До слова, корисні перекуси: 4 закуски, від яких не приростуть небажані сантиметри на талії.

Великий Київ у Google News

підписатися