Про користь перловки для організму розповіла відома дієтологиня Світлана Фус.
Вибір конкретного виду крупи слід робити за уподобаннями і станом здоров’я.Перлова теж входить в число здорових і корисних круп з високою харчовою цінністю. Як нагадає дієтолог, з неї можна готувати смачні, ситні і корисні страви. А доступна ціна дозволяє використовувати її досить часто на своєму столі.
“Однак ми забуваємо про цей корисний продукт, вона не така популярна, як гречка або вівсянка. А даремно.⠀В основі перлової крупи – ячмінь, дуже давня і цінна культура. Зерно ячменю містить крім клітковини велику кількість білка-близько 15% в 100 г, для крупи це досить великий відсоток. Крім цього в ній є великий асортимент мінералів і вітамінів – калій, кальцій, залізо, фосфор, мідь, цинк, селен, вітаміни групи В,РР і Е”, – зауважує Фус.⠀⠀
⠀⠀
Перловку ще називають кашею краси. Вона містить амінокислоту лізин – речовину, необхідну для вироблення колагену. Саме лізин робить шкіру пружною, запобігає появі зморшок. А вітаміни В і Е в перловці допомагають зберегти здоровими нігті, волосся та шкіру, говорить дієтолог.⠀
⠀⠀
Як правильно готоувати перловку? Дієтологиня рекомендує спочатку замочити крупу і витримати 10-12 годин (на 1 скланку крупи -літр води). Тоді каша вариться швидко, зберігаючи всі свої корисні властивості.
До слова, корисні перекуси: 4 закуски, від яких не приростуть небажані сантиметри на талії.