Про це невпинно повторює дієтологиня Світлана Фус.
Макаронні вироби (паста, італійською, буквально «тісто»), які виготовлені з твердих сортів пшениці головний інгредієнт італійської кухні. Не дарма існує так багато їх різновидів і кожен з них, врешті-решт, відмінно поєднується з різними соусами і гарнірами. Вони добрий спосіб втамувати голод.
Але, за словами Фус, слід зважати на склад і кількість соусів, які можуть додати надлишок калорійності і жирності стравам з пастою.
Макарони твердих сортів під час приготування краще не переварювати – це підвищує глікемічний індекс і калорійність страви. В Італії стандартно готують до ступеня al dente («на зубок», тобто сама середина виробу трохи недоварена і може здаватися напівсирою.
Пам’ятайте, що 100 г сухих макарон після варки перетворюються в порцію вагою 250-300 г. Якщо вживати такі «правильні» макарони декілька разів на тиждень, то шкоди фігурі не буде, акцентує дієтолог.
Відомо, відвідайте безкоштовний майстер-клас “Готуємо з шефами” від учасника “МастерШеф-7”.