Про це повідомляє спільнота “Туризм на Київщині” у Facebook.
Протягом десяти років сім’я Чіркіних веде невелике фермерське господарство за принципом пермакультури, тобто працює із мінімальними витратами праці та без шкоди для довкілля.
У 2010 році із міста до села преїхали батьки Віктора Чіркіна, й на батьківському обійсті почали вести звичайне сільське господарство. Віктор після закінчення навчання у США працював у Харкові в компанії із продажу інтернет обладнання. Проте, згодом він поїхав до батьків у Ставище.
Наразі фермер працює за трьома напрямками – випікання хлібу, виготовлення молочної продукції та побудова печей. Хліб сім’я випікає у власній печі, а місцеві мешканці є постійними покупцями товару.
Найбільше уваги фермери приділяють молочній продукції. В основному вони готують два види твердого сиру із витримкою понад два місяці і п’ять м’яких сирів.
Найбільшою популярністю у покупців користуються йогурти і крем-десерти, бо все смачне та органічне