На Київщині шахраї від імені мера Кагарлика “збирають данину” на ЗСУ

21:01 18.08.2022

В Кагарлику на Київщині шахраї обманом просять у сільгоспвиробників перерахувати кошти "для підтримки" Збройних сил України. Лиходії "прикриваються" фальшивими листами, які начебто підписав міський голова Олександр Панюта.

В Кагарлицькій міській раді заперечили відправку таких листів і закликів будь-кому: чи то аграріям, чи іншим підприємцям.

У листах, які шахраї розсилають фермерам, йдеться про надання благодійної допомоги ЗСУ. Прикриваючись владою Кагарлицької МТГ, вони просять перерахувати кошти “з метою підтримки наших захисників, наших героїв, що ціною свого життя та власною кров’ю здобувають мир і незалежність нашої країни“. В листі вказано банківські реквізити та номер картки, на ім’я Євтушенко С. Р., пише Кагарлик.City.

Читайте також: В Києві викрили шахраїв, які наживалися на переселенцях

Для того, що той, кому надіслали листа, мав менші сумніви та швидше реагував, “офіційний документ” підкріплюють дзвінками особи, яка представляється одним із працівників Кагарлицької міськради.

Один із фермерів Кагарличчини отримав такий “привіт” від шахраїв: 

Такі дії кваліфікуються як шахрайство та умисна дискредитація місцевої влади. Закликаємо аграріїв та інших підприємців бути пильними, обов’язково перевіряти інформацію, не піддаватись на провокації. А ще – за жодних обставин не перераховувати кошти на вимогу таких осіб“, – наголосили в Кагарлицькій міській раді.

Наразі невідомо, чи вдалося кагарлицьким правоохоронцям виявити шахраїв.

Читайте також: Прикриваються ООН і ТСН. Шахраї вигадали підступну схему обкрадання переселенців

Останні новини