Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.
“Загалом на станції є понад 30 рецептів борщу. Олег щотижня готує зимівникам рідну українську страву, щоразу намагаючись її урізноманітнити. Приміром, нещодавно борщ був з фрикадельками”, – йдеться в повідомленні.
Оскільки український борщ увійшов до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО, на станції з цієї нагоди попросили кухаря 27-ї УАЕ Олега Куруса поділитися секретами найсмачнішого антарктичного борщу.
5 порад від майстра борщової справи.
Взяти білу квасолю і перед приготуванням замочити її на ніч. Квасолевий “бульйон” завжди варити окремо й додати його до борщу, коли той уже майже готовий.
Буряк для борщу, а також болгарський перець неодмінно запікаються.
На думку кухаря, в борщі обов’язково має бути кислинка. Для цього він додає яблучний оцет, але можна використати і лимонний сік чи кисле яблуко.
Незамінний інгредієнт антарктичного борщу – копчена підчеревина! Причому на станції Олег її готує сам.
І який же борщ без головних атрибутів – свіжоспечених пампушок, українського сала та сметани? До речі, готової сметани на “Вернадському” немає, але кухар дуже смачно готує її з сухого молока, води та молочнокислих бактерій.