“Я обожнюю вареники, просто втрачаю свідомість. І млинці теж страшенно. І якби в мене був вибір загорнути своє серце в млинець чи заліпити в вареник, я б не вибирав”, – зізнався у дописі у себе у соцмережі шеф-кухар Евген Клопотенко.
Тим більше, нащо обирати, якщо можна і те, і інше? Це вдвічі прекрасно, масляно та сирно. Все, як і має бути на Масницю.
“Покажіть мені людину, яка б добровільно відмовилася від теплого, ніжного млинця, политого медом або вершковим маслом. Я б точно не зміг. Хороші новини: млинці готуються дуже просто, а всі інгредієнти швидше за все вже є у вас на кухні, або точно знайдуться в найближчому магазині.Такі млинці на воді виходять тонкими, не рвуться та не пристають до сковорідки”, – говорить шеф-кухар.
Млинці на воді за рецептом Клопотенка
Млинці на воді виходять тоншими, порівняно з млинцями на молоці чи кефірі, а також економнішими та менш калорійними. А ще це банально зручно, адже не завжди під рукою є пляшка молока, а от вода на кухні знайдеться.
Приготування
- Збийте 3 яйця з 2-ма ст. л. цукру.
- Додайте до яєчно-цукрової суміші ⅓ ч. л. солі, половину всього борошна (приблизно 60 г) та ретельно перемішайте вінчиком, щоб уникнути утворення грудочок.
- Тепер додайте в тісто 200 мл води, решту борошна, 3 ст. л. олії та знову перемішайте. Залиште тісто постояти 10 хв.
- За допомогою кулінарного пензлика або серветки змажте сковорідку невеликою кількістю олії та добре розігрійте. Зверніть увагу, змащувати сковорідку олією потрібно лише один раз, перед початком смаженням млинців.
- Ополоником вилийте на розігріту сковорідку 1 порцію тіста, розподіліть його поверхнею, нахиляючи пательню вверх-вниз. Смажте млинець по 1 хв з кожного боку.
- Готовий млинець викладіть на тарілку та налийте на пательню наступну порцію тіста.
До слова, бутерброд може бути корисним: Світлана Фус пропонує конструктор для приготування канапок-сендвічей.