Український посол у США Сергій Кислиця був змушений поправляти кулінарну геополітику – видання The New York Times написало в одній зі своїх статей, що торт “Медовик” походить з рф. Хоча це не так.
Медовий пиріг був не російським, а радше єврейським, і з країн і територій, де були поселені євреї, – зазначив Кислиця. – Звичайно, не в росії, де катерина оголосила межу поселення, щоб тримати євреїв подалі – в Україні, Польщі, Литві тощо

Сергій Кислиця звернув увагу, що навіть десерти мають історичну ідентичність:
Медовий пиріг випікають євреї, спеціально на єврейське свято Рош га-Шана. Відомий на івриті як угат дваш, його в основному їдять в Ізраїлі ізраїльські євреї та євреї всього світу, які знають його за їдишською назвою леках
Водночас, приналежність торта “Медовика” до російських витоків є вигадкою пропагандистів, пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки та цитує слова українського посла у США, які той поширив у соцмережі Х:
Спотворення цього пирога радянською владою не робить його російським, подібно до круасанів, виготовлених у москві, які ніколи не будуть російськими