“Мені хочеться йти на роботу”: історія рестораторки, яка годує батальйони

Автор: Марія Супрун
17:18 06.04.2022

Вікторія Пархоменко, відома українська рестораторка, яка відкрила близько 30 закладів у Києві та по світу. З початку повномасштабної війни 24 лютого вона почала допомагати. Її ресторан перетворився на кухню допомоги.

“Мені хочеться йти на роботу”: історія рестораторки, яка годує батальйони

Відео з гастроекспертом та рестораторкою опублікувала Київська військова адміністрація.

«Я завжди знала, що моя кухня буде кухнею допомоги ЗСУ, ТрО і всім, хто буде цього потребувати. Ми віддаємо їжу і в шпиталі. І бабусям, дідусям тут на вулиці», – говорить рестораторка.

Вікторія Пархоменко розповідає, що спочатку все робили власним коштом, потім почали допомагати люди. Друзі рестораторки навіть створили спеціальний фонд для допомоги. Дуже часто допомагають фермери або великі компанії.

інка та її команда до 10 людей годує щонайменше 3 тисячі військових щодня.

«Мені хочеться йти на роботу. Ми тут всі разом, ми щось робимо. Я би збожеволіла, якби постійно чула «бах-бах» зранку до ночі. Ми приходимо і кажемо: «Щоб він здох той путін». Чи жартуємо із дівчатами, що після перемоги підемо на манікюр», – розповідає вона.

Вікторія щодня планує меню, адже смачно поїсти важливо для підтримки морального духу хлопців і дівчат.

Нагадаємо, для пошуку зниклих близьких під час війни в Україні створено чат-бот «Знайди рідних», який дозволяє знайти тих, із ким втрачений зв’язок.

 

Великий Київ у Google News

підписатися