Масляна-2022: Як приготувати “лазанью” із млинців

Автор: Марина Максенко
19:02 20.02.2022

Млинцева “лазанья” дуже бюджетна страва, проте на смак та вигляд — розкішна. При розрізі зі страви витікатиме сир, а млинці надають їй легкості та ніжності.

Масляна-2022: Як приготувати “лазанью” із млинців
Світлодіодне освітлення

Рецептом у Youtube поділилась суддя кулінарного шоу “МастерШеф” Тетяна Литвинова

Інгредієнти:

  • Млинці – 15 штук
  • Гриби печериці – 450 г
  • Цибуля ріпчаста — 250 г
  • Вершки 15% – 200 мл
  • Сир Сулугуні – 200 г
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Перець чорний — 1 ч.л.
  • Лавровий лист — 2 шт.

Приготування:

Наріжте кубиком гриби і цибулю, обсмажте на олії з сіллю, перцем і лавровим листом. Для аромату можна додати кілька білих грибів.

Коли вся рідина з грибів випарується, а вони будуть практично готовими, влийте вершки та дайте їм закипіти. Додайте коріандр і тушкуйте, доки вершки не загуснуть.

Приступайте до збирання торта: на пергаментний папір покладіть млинець, зверху натертий легкоплавкий сир. Потім знову млинець та грибну начинку. Чергуйте шари, доки не закінчаться млинці.

Перекладіть торт на деко й укутайте його фольгою, щоб він добре прогрівся, а сир розплавився.

Запікайте в розігрітій до 180 °C духовці 25−30 хвилин, потім зніміть фольгу, посипте сиром і відправте в духовку ще на 5−10 хвилин, щоб сир розплавився.

Великий Київ у Google News

підписатися