Про це розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.
Він розповів, що сьогодні у столиці харчування організовують п’ять комунальних підприємств і три приватні компанії, а ще три заклади харчують дітей самостійно, маючи кухарів у штаті закладу. Майже 50% шкіл мають шведський стіл, 40% – «дабл-меню», тобто дві страви на вибір.
Вмежах реформи:
- капітально відремонтували кожен третій харчоблок/їдальню (у 129 школах),
- придбали сучасне технологічне обладнання для 331 харчоблоку (79% шкіл),
- замінили посуд і кухонне приладдя в кожній п’ятій школі.
Сьогодні у столичних школах працюють різні моделі харчування:
- приготування на місці – готують і видають готові страви кухарі, які входять до штату освітнього закладу, або оператори ринку (організатори харчування) безпосередньо в харчоблоках шкіл (таких закладів 86,3% із загальної кількості, а саме 356). Наразі це «базова кухня»;
- смарткухня – приготування страв у опорній школі та їх доставка до сусідніх закладів освіти.
За словами посадовця, сьогодні у столиці є 244 тисяч учнів, які щодня приходять до шкільних класів і їдалень, це є понад 60% школярів, які харчуються регулярно.
До слова, на Київщині готують до запуску нову установку, яка вироблятиме світло і тепло.