У наші дні сирні коники супроводжують усі знакові події мешканців Гуцульщини: на Великдень їх роздають дітям і освячують разом з пасками в церкві, готують на весілля чи хрестини.
Анонсували навчання-майстерню у Музеї Івана Гончара.
Як розповідає Ганна Мельничук, майстриня з села Шепіт на Косівщині, яка разом із сестрою відродила давню гуцульську традицію, ця майстерня для того, аби відчути подих гір, колорит Гуцульщини та насолодитися процесом створення та смаком традиційних сирних коників.
Розклад:
17 травня | 12:00-14:00, 15:00-17:00
18 травня | 12:00-14:00
Вік учасників майстерні — від 5 років.
Ціна — 500 грн. Усі необхідні матеріали входять у вартість квитка. Відвідати майстерню можна лише за попередньо придбаним квитком. Кількість місць обмежена.
Де: м. Київ, вул. Лаврська, 19. У разі повітряної тривоги усі відвідувачі мають залишити музей.