Листовий час стає небезпечним для печінки, якщо його вживати з самого ранку до вечора. А гарячим він може навіть викликати рак шлунку. Страшні відомості про чай розповів лікар Юрій Габорець.
@haborets_clinic Який чай буде корисним? #чай #медицина #габорець #київ #лікар #здоровийспосібжиття #життя #здоровье
А от чайна експертка Світлана Кобелєва знає, як заварити чай правильно, щоб він смакував та мав гарний запах.
- Для професійної дегустації потрібно 2 грамів листя на 100 мл води, для приємного чаювання в колі друзів достатньо 1 грама.
- Використовувати потрібно фільтровану воду. В ідеалі, перевірити її якість спеціальним PH-тестером або PH-метром.
- Існує 2 способи заварювання чаю: проливом (від декількох секунд на перші проливи і до 1-2 хвилин на 4-5 раз) та настроюванням — одноразове заварювання протягом 3-5 хвилин.
- Чим гарячішою буде вода, тим міцнішим і гіркішим буде настій.
- Чим нижча температура рідини, тим солодшим і багатшим буде смак напою.
- Для заварювання чаю підійде будь-який чайник: скляний, фарфоровий, з антикварного бабусиного сервізу, з подвійним дном. Але канонічним вважається чайник з глини, якими користуються і в Китаї, і в Японії, і в Індії.