Листовий чай корисніший за той, що в пакетиках? – не завжди, каже лікар

Автор: Оксана Тупальська
07:59 Сьогодні

Надлишок випитого чаю, запареного листям у чайничку чи чашці може бути само шкідливим для вашого здоров’я, переконує лікар. Який чай пити та як його правильно готувати, щоб смачно почати суботній ранок, давайте розбиратися.

Листовий чай корисніший за той, що в пакетиках? – не завжди, каже лікар
Світлодіодне освітлення

Листовий час стає небезпечним для печінки, якщо його вживати з самого ранку до вечора. А гарячим він може навіть викликати рак шлунку. Страшні відомості про чай розповів лікар Юрій Габорець. 

@haborets_clinic

Який чай буде корисним? #чай #медицина #габорець #київ #лікар #здоровийспосібжиття #життя #здоровье

♬ оригинальный звук – клініка Юрія Габорця

А от чайна експертка Світлана Кобелєва знає, як заварити чай правильно, щоб він смакував та мав гарний запах. 

  1. Для професійної дегустації потрібно 2 грамів листя на 100 мл води, для приємного чаювання в колі друзів достатньо 1 грама.
  2. Використовувати потрібно фільтровану воду. В ідеалі, перевірити її якість спеціальним PH-тестером або PH-метром. 
  3. Існує 2 способи заварювання чаю: проливом (від декількох секунд на перші проливи і до 1-2 хвилин на 4-5 раз) та настроюванням — одноразове заварювання протягом 3-5 хвилин.
  4. Чим гарячішою буде вода, тим міцнішим і гіркішим буде настій.
  5. Чим нижча температура рідини, тим солодшим і багатшим буде смак напою.
  6. Для заварювання чаю підійде будь-який чайник: скляний, фарфоровий, з антикварного бабусиного сервізу, з подвійним дном. Але канонічним вважається чайник з глини, якими користуються і в Китаї, і в Японії, і в Індії.

Великий Київ у Google News

підписатися