Про це повідомляється на Facebook-сторінці Центру.
Як зазначається, Київська перепічка є одним з культових столичних брендів та “героїнею” безмежної кількості мемів, теплий київський сувенір та “must go” для киян та гостей міста.
Ключовою амбасадоркою цієї ідеї стала видатна акторка, режисерка, громадська діячка Ірма Вітовська-Ванца.
Вона створила моновиставу “Київська перепічка”, де найстаріший київський фастфуд є повноправним “персонажем”. Прем’єра вистави відбулась у Центральному будинку художника. на честь ювілею Ірми Вітовської. Прем’єра зібрала небувалу кількість зірок українського мистецтва та мала шалений успіх.
До слова, київській перепічці присвятили нову мініскульптурку “Шукай”.
Читайте також: Новорічний стіл здорожчав майже на 25%: скільки доведеться віддати за святкове частування для родини
Нагадаємо, Київська перепічка – це гаряча сосиска у дріжджовому тісті, яку обсмажують у фритюрі. Заклад знаходиться у самому центрі столиці – на Богдана Хмельницького, 3. Перші згадки про Київську перепічку – сосиску в тісті, з`явилися ще за радянських часів – у 1981 році. В незмінному вигляді вона існує і дотепер, тому фактично є найстарішим київським фаст-фудом. Недарма її згадують у деяких сучасних путівниках та туристичних сайтах як одну з кулінарних візитівок міста.
Перепічку почали продавати у 1981 році за 22 копійки. У 2010-х страву довгий час можна було купити за 4,5 грн. У 2015 році вона подорожчала до 8 грн, а потім щороку ціна підіймалася на 1-3 гривні. У 2021 році вона вже коштувала 25 грн, а на початку 2022-го – 30. У 2023 перепічка дорожчала двічі – до 30 та 40 гривень.