Відповідне оголошення закладу оприлюднили у столичних пабліках.
У йому повідомляється, що нова ціна за сосиску в тісті почне діяти завтра.
"Шановні покупці! У зв’язку з підвищенням цін постачальниками на сировину та товари, ми вимушені підняти ціни. З 31.12.2024 року "Київська перепічка" буде коштувати 50 гривень. Сподіваємось на розуміння", - йдеться у повідомленні.
До слова, київській перепічці присвятили нову мініскульптурку “Шукай”.
Читайте також: Новорічний стіл здорожчав майже на 25%: скільки доведеться віддати за святкове частування для родини
Нагадаємо, Київська перепічка – це гаряча сосиска у дріжджовому тісті, яку обсмажують у фритюрі. Заклад знаходиться у самому центрі столиці – на Богдана Хмельницького, 3. Перші згадки про Київську перепічку – сосиску в тісті, з`явилися ще за радянських часів – у 1981 році. В незмінному вигляді вона існує і дотепер, тому фактично є найстарішим київським фаст-фудом. Недарма її згадують у деяких сучасних путівниках та туристичних сайтах як одну з кулінарних візитівок міста.
Перепічку почали продавати у 1981 році за 22 копійки. У 2010-х страву довгий час можна було купити за 4,5 грн. У 2015 році вона подорожчала до 8 грн, а потім щороку ціна підіймалася на 1-3 гривні. У 2021 році вона вже коштувала 25 грн, а на початку 2022-го – 30. У 2023 перепічка дорожчала двічі - до 30 та 40 гривень.