Кишківник в шоці: що робити без дорогих пробіотиків, коли пучить, дискомфорт і закреп

Автор: Любава Лисичкіна
23:44 29.04.2022

Мікрофлора кишківника безперечно важлива для психологічного статусу, точного наведення байрактарів, оборони міста, роботи та догляду за дітьми. Тобто, де б ви не були у цей складний військовий час, кишкіник має працювати на вас.

Кишківник в шоці: що робити без дорогих пробіотиків, коли пучить, дискомфорт і закреп
Про перші необхідні кроки для полегшання розповіли лікарі Всеукраїнської Спілки Парамедиків.
 
Якщо вас постійно пучить, дискомфортно внизу живота та ще й закреп декілька днів, то  у вас є стратегічне завдання:
  • Перестати жерти солодощі постійно
  • Пити більше простої негазованої води
  • Мінімізувати капусту, мучнисті каші (білий рис, булгур, манку) і білу випічку, прострочену молочку і горіхи.
“Всі ми зараз дійсно почали їсти багато глютену. Але стоп!!! Ніяких глютенових непереносимостей, збудьте це слово. Просто, зазвичай, ваше харчування складається по іншому, а тут – бац! – і рецептори тупо не справляются, як воєнкомати від бажаючих записатись в тероборону. Тому почитайте про продукти з глютеном і не їште їх багато”,  -говорять парамедики.
 
Також зауважують, що ніяких пробіотиків шукати не потрібно:  вони погіршать ситуацію, як дріжжи в унітазі.
 
Рекомендують:
  • При можливості зробіть клізму. Простою теплою трохи підсоленою водою. Цей спосіб підходить тим, у кого не так часто повітряна тривога.
  • Від закрепів допоможуть гліцерінові свічки, дуфалак, бісакоділ, гутталакс (що знайдете в аптечці, або в аптеці)
І наполягають на тому, що слід перестати “жерти” солодощі.
 

Великий Київ у Google News

підписатися
більше новин