“Квашені помідори такі ж богічні” та “Чорті шо”: що про відкриття Бессарабки говорять кияни

Фото: Фейсбук Альони Яхно

Ринок у самому центрі Києва відкрився після реконструкції.

Своїми враженнями поділилася у соцмережі киянка журналістка Альона Яхно.

За словами дівчини, вона йшла на ринок з певним побоюванням щодо змін.

“Відразу хочу заспокоїти всіх — є торгові ряди. Нікуди вони не поділися.
Що змінилося? По-перше, багато світла, різні стильні світильники (на вулиці працює великий генератор). По-друге, багато дерев’яної фактури. Облицювання, перегородки… все це пом’якшує простір. Робить його більш затишним та гармонійним. Вийшло таке собі бессарабське хюгге”, – зауважила киянка.

По-третє з’явилося зонування: по центру — ошатний новорічний бар, який одразу впадає у вічі. По один бік від нього фуд-корт, у такому самому стилі, як і фуд-маркет на Арсенальній. Там же — невелика сцена з ялинкою та акустичною системою.

“По інший бік від бару торгові ряди. Сьогодні перший день і вони ще наполовину порожні, але, думаю, до суботи вже буде «повна посадка». Усі жінки, які торгували солінням, – на місці… Квашені помідори такі ж богічні, як і раніше (150 грн за відерко)”, – поділилася Альона.

З поганого, на її думку є те, що на решту продукції ціни дуже високі, порівнянні з Володимирським ринком і вище.

“Втім, найголовніше — один із найстаріших критих ринків Києва живе та розвивається. Не дивлячись ні на що! Тож тепер у центрі є місце, де можна і сало купити, і гарно попити каву”, – зазначила дівчина.

Варто додати, що не всі кияни сприйняли зміни, чимало містян пишуть, що така урбанізація ринку шкодить вигляду:

Нагадаємо, Бессарабський ринок відкрив двері після масштабної реновації.