Кутю слід починати готувати в суботу – щоб була смачнішою: різдвяні секрети господині

Автор: Оксана Тупальська
20:07 22.12.2023

Якщо ви хочете приготувати смачну кутю, не варто відкладати таку роботу на 24 грудня. У цьому переконана Валентина Топер. Вона готує страву з пшениці.

Кутю слід починати готувати в суботу – щоб була смачнішою: різдвяні секрети господині

Головною складністю в приготуванні на думку Валентини є вміння зварити кашу так, щоб вона не злиплася і мала гарний вигляд та смак. 

Відтак, слід замочувати зерна заздалегідь та гарно промити. А потім ще й доварити та пропарити. В якій черговості готувати та яких правил дотримуватися, господиня пояснила детально. 

@valentyna_toper_ #кутя #кутя2023 #кутя2024 #якправильноготуватикутю #українськакутя #кутяукраїна #різдво2023 #різдво2024 #різдвянакутя #готуюкутю #рецепткуті #кулінарнийблог #блог #блогзрецептами #рецепти #рецептиукраїнською #рецептукраїнською #україна #готую #мамаготує #фудблог #фудблогукраїнською #простірецепти #швидкірецепти #рецепт #готуємозлюбовю ♬ оригінальний звук – Валентина

Варто зазначити, що у деяких родинах традиційно кутю роблять рідкою, з халвою та цукром, однак є й такі, що замішують її з медом та залишають густою. Традиційно незалежно від рецепту додають мак, горіхи, сушені фрукти та родзинки. 

Раніше “ВК” розповідав, які страви краще приготувати на Різдво, що було вигідно та зручно. А ще – який горошок для салату олів’є смачніший. 

Великий Київ у Google News

підписатися