Головною складністю в приготуванні на думку Валентини є вміння зварити кашу так, щоб вона не злиплася і мала гарний вигляд та смак.
Відтак, слід замочувати зерна заздалегідь та гарно промити. А потім ще й доварити та пропарити. В якій черговості готувати та яких правил дотримуватися, господиня пояснила детально.
@valentyna_toper_ #кутя #кутя2023 #кутя2024 #якправильноготуватикутю #українськакутя #кутяукраїна #різдво2023 #різдво2024 #різдвянакутя #готуюкутю #рецепткуті #кулінарнийблог #блог #блогзрецептами #рецепти #рецептиукраїнською #рецептукраїнською #україна #готую #мамаготує #фудблог #фудблогукраїнською #простірецепти #швидкірецепти #рецепт #готуємозлюбовю ♬ оригінальний звук – Валентина
Варто зазначити, що у деяких родинах традиційно кутю роблять рідкою, з халвою та цукром, однак є й такі, що замішують її з медом та залишають густою. Традиційно незалежно від рецепту додають мак, горіхи, сушені фрукти та родзинки.
Раніше “ВК” розповідав, які страви краще приготувати на Різдво, що було вигідно та зручно. А ще – який горошок для салату олів’є смачніший.