На полицях супермаркетів можна побачити вершкове масло різної жирності. Як правило, жирніше коштує дорожче, а от любителі здорового харчування та охочі схуднути не знають, яке краще обрати. Адже на перший погляд – якщо менше жиру, то і калорій не так багато.
Про особливість продукту пише ТСН.
Що означає відмітка на пачці масла
Масло 80–82,5% — класичне вершкове масло, виготовлене з натуральних вершків без домішок.
Масло 72,5–73% — у якому частину жиру замінюють водою або сухим молоком.
Чому жирніше – не завжди гірше
Масло меншої жирності має відповідно менше вітамінів A, D, E і K. Такий продукт швидше псується та має водянисту структуру, може бризкати на сковорідці під час смаження.
Водночас, жирний продукт має більш якісний молочний жир, краще пахне та смакує.
Як їсти та не рости в талії
Передовсім важливо вживати масло в невеликій кількості. Адже якщо ви вранці перед виходом з дому або пробіжкою з’їсте тоненьку скибку хліба з таким же тонким шаром масла, воно не зашкодить фігурі. 10-15 г продукту на добу цілком достатньо для дорослої людини.
Відповідно, якщо ви поснідаєте якісним маслом, будете ситими та матимете гарний настрій на увесь день.


