Рецепт напою пропонує Євген Клопотенко.
За його словами, для лікеру використовуються сирі яйця, тож їх треба ретельно вибрати. Зважайте на строк придатності та на цілісність, у яйці не має бути жодних тріщинок. Також, аби не наражатися на небезпеку через сальмонельоз, краще купуйте яйця в магазині, перевірте наявність штампів про контроль якості. Також важливий і розмір, бо з більшого яйця вийде і трохи більше лікеру.
Для приготування двох келихів яєчного лікеру знадобиться 15 хвилин часу та інгредієнти:
- 2 великих яйця (окремо жовток і білок)
- 4 ч. л. цукрової пудри
- 60 мл вершків 33%
- ½ ч. л. екстракту ванілі
- 100 мл витриманого рому
- тертий мигдалевий горіх (для прикраси)
- мелена кориця (для прикраси).
Як готувати лікер
- Розділіть 2 яйця та викладіть жовтки і білки в окремі миски. До жовтків додайте 4 ч. л. цукрової пудри. Ретельно перемішайте віничком до однорідності.
- В іншій мисці збийте білки до стійких піків. Це можна зробити віничком або використати блендер чи кухонну машину з відповідною насадкою.
- В третю миску вилийте 60 мл вершків жирністю 33%. Збийте їх так само, як і білки – віничком чи блендером.
- У миску до жовтків обережно перекладіть збиті вершки та білки. Влийте 100 мл рому та ½ ч. л. екстракту ванілі. Обережно перемішайте силіконовою лопаткою, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися. Розлийте по келихам і відразу подавайте, додавши мелену корицю та тертий мигдаль, за бажанням додайте кілька кубиків льоду.
Читайте також: