Про те, що найкраще їсти для зволоження шкіри розповіла українскьий дієтолог Наталя Самойленко:
Насправді підтримання гідратації, збалансованого харчування та регулярної перевірки стану організму на дефіцити є невідʼємною складовою здорової та сяючої шкіри.
Наприклад:
1. Суха шкіра та волосся – недостатність жиророзчинних вітамінів: A, D, Е, К
2. Зміна кольору шкіри, поява пігментних плям – нестача вітамінів групи B,C,D.
3. Поява на шкірі синців, кровоточивість ясен – дефіцит вітаміну С
4. Повільне загоєння ран – це гіповітаміноз вітамінів K, Е, D у поєднанні із нестачею цинку та аргініну
5. Розтріскування шкіри в куточках рота та афтозні виразки у ротовій порожнині – дефіцит вітамінів групи B
6. Набряклість – це нестача магнію й вітаміну B6.
7. Чутливість шкіри пов’язана з роботою шлунково-кишкового тракту.
Через це, щоб заспокоїти її, треба створити сприятливий ґрунт для розвитку корисної мікрофлори в кишківнику — додати до раціону продукти, збагачені пребіотиками, такими як:
- банани, яблука, ягоди, помідори;
- бобові (квасоля,горох, нут)№
- натуральний йогурт, кефір, а також ферментовану їжа.
До слова, “ВК” писав про те, що війна і стрес диктують свої правила в харчовій поведінці: що їсти, щоб впоратися із тривогою і бути здоровими.