Костянтин Грубич закликав бойкотувати молоду картоплю, якою торгують у Києві – як зварити вечерю, щоб не загинути

Автор: Оксана Тупальська
18:46 12.05

Костянтин Грубич детально розповів, що не так з дороговартісною картоплею-шрапнель, яка потрапляє на українські ринки та чому вона несе небезпеку для життя киян.

Костянтин Грубич закликав бойкотувати молоду картоплю, якою торгують у Києві – як зварити вечерю, щоб не загинути
Не знав географію походження цієї супердорогої дрібноти по 200 грн/кг – молодої картоплі-шрапнелі. Виявляється, потрапила вона в Україну усякими вивертами від наших заклятих ворогів! – розповів Костянтин. 
Виявляється, імпортна картопля нового врожаю потрапляє в Україну з Єгипту та Ірану (через Азербайджан). 
 
Водночас, на роздрібних ринках України є невеликі пропозиції української ранньої тепличної продукції, ціни на які доходять до 170 грн/кг. Однак основний сезон місцевої картоплі нового врожаю розпочнеться не раніше червня, каже Грубич.
 
Тим часом свідомі споживачі розповідають, як зварити смачну картоплю, яка буде значно кращою за іранську: 
 
Можна свою ,домашню, минулорічну заправити сметанкою з кропчиком і зеленою цибулькою. Нічим не гірше за молоду. Тим більше депортовану з Ірану, – говорить Богдана Малкович.
Ще розповідають, що у Дніпрі та Полтаві можна придбати молоду картоплю за 50-65 грн, яку привозять з Молдови. Відтак, є надія, що скоро пробукт за вигідними цінами дістанеться Києва. Якщо добре пошукати, можна знайти молоду картоплю і у супермаркетах столиці – по 38 грн/кг. Вона не настільки екзотична, проте без ворожого шлейфу. 
 
А ось ще один рецепт приготування картоплі, вирощеної минулого літа:
@alena_bukrey 35/365 Варена картопля з часником та зеленню #картоплярецепт #картопляпоселянські #картоплявдуховці #картоплязсалом ♬ Sh-Boom – Crew Cuts

 
А от що по чому на столичних базарах та у відомих мережах після Великодня, а ще які ціни очікувати у найближчі дні, читайте в дослідженні кореспондента “ВК”
 

Великий Київ у Google News

підписатися
більше новин